Luchtcollector voor (bij)verwarmen met de zon

Luchtcollector-huis

Luchtcollector voor (bij)verwarmen met de zon. Als je een muur over hebt op het zuiden is het een gemiste kans om er geen luchtcollector aan te hangen. Je kan je vakantie woning, garage of dierenverblijf dan gratis bij verwarmen met de energie van de zon.

Wat is dan een luchtcollector ?

Een luchtcollector is een module ter grootte van een gemiddeld zonnepaneel. Deze zuigt de koude lucht naar binnen. In de luchtcollector wordt de koude lucht opgewarmd. De lucht moet namelijk via een omweg door de collector heen. De tijd die daarvoor nodig is wordt gebruikt om de lucht te verwarmen.

Helemaal droog en warm komt de lucht er aan de achterkant weer uit. Deze wordt dan in de desbetreffende ruimte geblazen. De temperatuur kan zomaar tot wel 35 graden hoger zijn dan de lucht er in ging. Op deze manier kan een ruimte zo goed als gratis bij verwarmt worden met de luchtcollector.

Luchtcollector voor (bij)verwarmen met de zon
Luchtcollector voor gratis bij verwarmen

Heeft een luchtcollector ook op stroom nodig ?

Nee. Deze heeft een ingebouwde zonnecel. De zonnecel geeft stroom aan de afzuiger. Als de zonnekracht groter wordt zal ook de afzuiger harder gaan blazen. Hij regelt zichzelf dus en dit alleen geheel stand alone zonder een aansluiting op het stroomnet.

Ook is er een meegeleverde thermostaat die je aan de binnenkant plaatst. Als de temperatuur hoger wordt dan is ingesteld zal de luchtcollector ophouden met verwarmen.

Is de luchtcollector eenvoudig aan te sluiten?

Ja. Heel eenvoudig. Je hoeft alleen een gat van rond de 120mm te maken in de muur. daarna monteer je de collector aan de muur en plaatst een buis tussen de collector en de binnenkant. De draad van de thermostaat gaat mee met de buis.

Aan de binnenkant plaats je de thermostaat en schroeft de 2 draadjes aan de thermostaat vast en voila. Het systeem is klaar voor gebruik.

Moet je de luchtcollector op het zuiden plaatsen?

Het meeste effici├źnt zal hij werken als hij op het zuiden wordt gemonteerd. Uiteraard kan hij ook op zuid oosten of zuid westen maar zal het rendement een stuk minder zijn.

Waar koop ik een luchtcollector?

Ben je helemaal enthousiast geworden? Kijk dan in de webshop voor meer informatie bij Ecotopper.nl