Hotfill aansluiten van een elektrische CV ketel

Hotfill-elektrische-CV

Hotfill aansluiten van een elektrische CV ketel. Een elektrische cv ketel leent zich heel goed om hotfill aan te sluiten op een oudere gas CV ketel. U kunt op deze manier al snel en goedkoop bijna van het gas af. Hieronder staat een uitleg hoe het werkt.

Wat betekend hotfill aansluiten ?

Als u een elektrische CV ketel aansluit voor een gas cv ketel is hij hotfill aangesloten. De elektrische CV ketel zal het water opwarmen. Daarna gaat het warme water de oude gas cv ketel in en deze hoeft het water niet nog een keer op te warmen. Hij meet de temperatuur aan de ingang en start niet op.

Hotfill aansluiten van een elektrische CV ketel
Elektrische CV ketel hotfill

Zo kost het dus geen gas om warm water voor de radiatoren en vloerverwarming te genereren. Je hebt dan nog wel warm water voor de douche en keuken van de oudere gas CV ketel. Eventueel kan je ook nog een elektrische boiler voor het deel warm water monteren. Dan ben je geheel van het gas af en kan je altijd nog terugvallen op de oude gas cv ketel mocht dat nodig zijn.

Wat voor voordelen heeft hotfill dan ?

Het grootste voordeel is dat je voor weinig geld al snel ¨bijna¨ van het gas af kan. Het aansluiten is heel simpel en de kosten aanschaf zijn erg laag. Een elektrische cv ketel heb je al voor rond de 600 euro en een elektrische boiler voor nog geen 300 euro.

In de meeste gevallen kan alles zonder veel aanpassing gemonteerd worden. Bij sommige oudere gas cv ketels is het ingaande warme water wel een probleem.

Infomeer voor de aankoop altijd even bij uw gas cv ketel leverancier of uw ketel hiervoor geschikt is. Dit om teleurstelling te voorkomen en geen schade aan te brengen aan uw oude gas ketel.