Anti salderings elektrische boiler voor gratis warm water

anti salderings boiler

Stel je hebt zonnepanelen op het dak en je maakt meer stroom dan je verbruikt. Normaal kan je dan tegen een laag tarief de stroom aan het net terug leveren. Steeds vaker wordt dat een probleem. En daarnaast is het bedrag wat je voor de stroom terug krijgt zo laag dat het slimmer is het zelf te gebruiken. Dan zou een anti salderings boiler een oplossing kunnen zijn.

Anti salderings elektrische boiler.

Wat is een Anti salderings boiler

Een speciaal aangepaste boiler om het teveel aan opgewekte stroom zelf op te maken. Hiermee kan je warm water mee te genereren voor bijvoorbeeld de douche of keuken. De boiler heeft een laag vermogen verwarmingselement van 800 Watt. Dat is het gemiddelde wat er aan overproductie bij zonnepanelen is.

Door middel van een klok kan je de boiler aanschakelen op de tijden waarvan je weet dat er een overproductie aan stroom is. Heel simpel en eenvoudig dus. En in ieder huis wel toe te passen.

Je zou dit zelfs voor een gas cv ketel kunnen plaatsen (hotfill). Het warme water, door middel van zonnestroom, in de boiler gaat dan de gas ketel in. Vaak hoeft de gasketel het water niet bij te verwarmen en slaat niet aan. Zo wordt er dus een stuk minder gas verbruikt.

Energiezuinig

De anti salderings boiler is een energiezuinige boiler met energielabel C. Hij is bestand tegen vaak aan en uitschakelen wat erg belangrijk is voor deze functie. Een lange levensduur is dan zeker. Geen overdreven toeters en bellen maar wel een grote betrouwbaarheid voor een lage prijs.