PV verdeler. Een handig extra stopcontact rechtstreeks aan de zonnepanelen

PV verdeler

PV verdeler. Een handig extra stopcontact rechtstreeks aan de zonnepanelen. Een PV verdeler kan een uitkomst bieden als je geen groep over hebt in je groepenkast. Of het is te ingewikkeld of niet mogelijk een kabel te trekken vanaf je omvormer naar je groepenkast. De PV verdeler is een simpele oplossing voor deze problemen.

PV verdeler. Een handig extra stopcontact rechtstreeks aan de zonnepanelen.
PV verdeler

Wat is een PV verdeler ?

De PV staat voor Photo Voltaic. Waarbij de Photo voor licht staat en de Voltaic voor elektriciteit. Een PV verdelen is een extra groep die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor een wasmachine of droogtrommel. Hij is standaard voorzien van een Hoofdschakelaar, een installatie automaat en een wandcontactdoos. Vaak zit er ook nog een extra aardlekschakelaar in.

De PV verdeler kan je installeren tussen de groepenkast en inverter.

Waarom zou ik dan voor een PV verdeler kiezen ?

Tot 2.25 Ampère mag de omvormer rechtstreeks op het net in je woning worden aangesloten. Bij een grotere stroom is een aparte eindgroep verplicht. Soms kan de extra groep in de bestaande groepenkast worden gemaakt. Maar in de meeste gevallen is er geen ruimte in de groepenkast of is het trekken van alle kabels een probleem.

Dan kan je kiezen voor een PV verdeler. Je hoeft alleen een kabel vanuit de groepenkast te maken. De PV verdeler kan ook dichter bij de panelen worden geplaatst. Dit hoeft niet perse nabij de groepenkast te zijn.

PV Verdeler aanschaffen

Met deze schakelkast voorkom je in dit geval extra montage kosten en hoef je minder aan te passen. En dus minder materialen kopen. Dat kan flink schelen in de portemonnee. PV verdelers zijn er in meerdere uitvoeringen.