Duurzaam wonen, eenvoudig en voordelig gasloos

duurzaam-huis

Duurzaam wonen, eenvoudig en voordelig gasloos. Het kan wel. Wonen zonder aardgas, niet meer afhankelijk zijn van de leverancier. Dit alles begint met het goed isoleren van de woning. En door plaatsen van zonnepanelen kom je ook al een heel eind. Verder met de onderstaande apparaten is het ook voordelig te realiseren om stap voor stap gasloos te gaan wonen.

Je hebt nodig

  • Elektrische CV ketel / Doorstromer
  • Elektrische boiler

Het begint met het vervangen van de CV ketel

Begin met het verwijderen van de huidige CV ketel. Deze wordt eenvoudig vervangen door de Elektrische CV ketel. Vaak kan deze rechtstreeks op het huidige systeem. En radiatoren hoeven ook niet verwijderd te worden, dus de huidige verwarmingsbuizen en cv kunnen blijven zitten.

Een ander voordeel van de Elektrische ketel is dat je deze aan kunt sluiten op de vloerverwarming, zonnepanelen en bijvoorbeeld de CV houtkachel. Verder zijn er nog diverse andere voordelen op te noemen t.o.v. de Warmtepomp.

Een belangrijk punt is wel dat je kiest voor de juiste wattage. Je kijkt dus naar het te verwarmen oppervlak. De volgende stap is dan hoeveel kW is er nodig voor de te verwarmen ruimte.

Daarna het warme water

Vervolgens heb je een elektrische boiler nodig voor het warme water om te douchen.

Maar welke boiler heb ik dan nodig? Dat is van vele situaties afhankelijk, namelijk

  • Welk type douchekop heb je
  • Hoeveel personen
  • Hoe lang wordt er gedoucht?
  • Allemaal achter elkaar of verdeeld over de dag
  • Inkomend water

Tegenwoordig zijn er zeer slimme en zuinige boilers op de markt. Aparici heeft een serie ontwikkeld met een Smart controller. Deze boiler kan zowel horizontaal als verticaal in de ruimte gemonteerd worden. Voor kleinere woningen of kleinere badkamers is dat ideaal.

Tevens is het belangrijk om de boiler zo dicht mogelijk bij een stroompunt en waar het water komt te plaatsen. Want… hoe verder de boiler van het waterpunt hoe langer het duurt dat je warm water hebt. Het zou zonde zijn dat je eerst twee minuten moet wachten totdat er warm water komt.

Minder onderhoud door de droge weerstand

Verder heeft deze boiler twee verwarmingselementen en een droge weerstand. Dit betekend dat het water niet in contact staat met het element. Hierdoor heb je minder kalkvorming en dus eveneens minder onderhoud.

Bereken het met de boilercalculator

Hoeveel boilerwater er nodig is kan je simpel berekenen met onze boilercalculator.

Aparici Hybride boiler

Als je zonnepanelen hebt dan kan je kiezen voor een Hybride Sol boiler. Deze heeft de keuze of verwarmen met zonne energie of verwarmen op electra. Dus je hebt altijd twee mogelijkheden als er niet voldoende zon is. Dit heet ook wel een PV boiler of een zonnepanelen boiler. Deze boiler sluit je aan op twee zonnepanelen. En is verkrijgbaar in 75 liter en 100 liter.

Wil jij ook eenvoudig verduurzamen?

Kijk dan eens voor de mogelijkheden rond in de webshop om van het gas af te gaan. Mocht je vragen hebben stuur even een mail.

Duurzaam wonen, eenvoudig en voordelig gasloos
Duurzaam wonen, gasloos eenvoudig en voordelig