Waarom zou ik een ronde of platte vierkante boiler kopen ?

Ronde-versus-platte-boiler

Waarom zou ik een ronde of platte vierkante boiler kopen ? Als je een elektrische boiler wil kopen zie je al snel de boiler niet meer tussen de bomen. Zo wordt ons vaak de vraag gesteld wat nu daadwerkelijk het verschil is tussen een platte vierkante design boiler en de normale ronde elektrische boiler.

Wat zijn de voordelen van een platte vierkante boiler ?

Iets duurder is de vierkante boiler dan de ronde boiler maar waarom dan? Een van de grootste verschillen is dat de vierkante boiler uitgevoerd is met 2 tanken. Hij heeft dus 2 aparte opslagvaten voor het water die in direct contact met elkaar staan. Ieder opslagvat heeft een eigen verwarmingselement.

De ECO smart controller kan deze aparte verwarmingselementen gebruiken om stroom te besparen. Hij kan er bijvoorbeeld voor kiezen niet alle verwarmingselementen tegelijkertijd te laten opwarmen. Dit kan bijvoorbeeld door het ene vat als voorverwarmer te gebruiken voor het andere vat.

Een positief gevolg hiervan zijn hogere energie labels. Verder verbruiken ze veel minder stroom en kunnen effici├źnter het water verwarmen.

Ook is de platte vierkante boiler minder diep. Deze hebben meestal een diepte tussen de 25 cm en 19 cm zodat ze vaak in een keukenkastje gemonteerd kunnen worden. Alhoewel dit niet nodig is.

Want de vierkante boilers hebben een design uitstraling. Daarom zou je ze misschien zelfs wel juist in het zicht ophangen

Vaak kan je de boiler ook nog zowel horizontaal als verticaal monteren. Het apparaat kan dan bijvoorbeeld boven een deur zijn werk doen zodat hij niet in de weg staat.

Waarom zou ik een ronde of platte vierkante boiler kopen ?
Aparici Eco Smart

En waarom kies ik dan voor een rond model ?

Ook de ronde boilers hebben vaak al een SMART controller en vallen tegenwoordig in de hogere energie labels. De boilers hebben 1 opslagvat met 1 verwarmingselement. Als het uiterlijk niet uitmaakt is een ronde boiler misschien wel een goede keuze.

Vaak is deze een stuk goedkoper en in een kast zie je dat niet. Soms hebben de boilers ook een gecombineerd verwarmingselement. Dat houdt in dat er in het verwarmingselement een splitsing is gemaakt. Je kunt dan bijvoorbeeld het water opwarmen met 800 Watt of 2000 Watt. Dit is in de controller vaak instelbaar.

Wij hopen je vraag hiermee wat duidelijker te hebben omschreven.

Waarom zou ik een ronde of platte vierkante boiler kopen ?
Aparici horizontaal, verticaal