Zo kan je simpel van het gas af komen, duurzaam en voordelig

eenvoudig-van-het-gas-af

Zo kan je simpel van het gas af komen, duurzaam en voordelig. Om van het gas af te gaan zijn geen ingewikkelde dingen nodig. Vaak denkt men dat dit heel moeilijk en duur is. Ook de weg er naar toe wordt veel te ingewikkeld gemaakt door de media en andere instanties. Hieronder kan je lezen hoe je dus op eenvoudige en simpele manier gasvrij wordt.

Eerst de ruimte berekenen

Belangrijk is om eerst je woonruimte berekend voordat je de elektrische cv ketel aan gaat schaffen. Dit is belangrijk om de juiste wattage ketel. Als je dat weet dan kan je gaan kijken welke cv ketel je kunt kopen. Zo is bijvoorbeeld 4,5kW voldoende voor een ruimte tot 50m2.

Wissel de huidige ketel om met de elektrische cv ketel

Vervolgens kan je de traditionele ketel omwisselen zonder aanpassingen. Meestal kan de elektrische cv ketel direct op het huidige systeem geplaatst worden. Dus de huidige leidingen en cv kunnen gewoon blijven zitten.

Let op: Deze ketel is alleen voor het verwarmen van de ruimte. Hiermee is er geen warm water voorhanden. Dat komt in de volgende stap.

Ook belangrijk: Vanaf 9kW is er krachtstroom nodig. In je meterkast kan je zien of dit aanwezig is. Ook moet dit staan op de energiefactuur. Verder heb je hiermee een veilige situatie en een schone lucht in de woning. Er is geen kans op koolmonoxide gassen.

De SB Ketel is verkrijgbaar in de wattages 3kW, 4,5kW, 6kW, 9kW, 12kW en 15kW.

Elektrische boiler voor warm water

Je wilt natuurlijk ook wel eens een douche nemen. Of een klein bad vullen. In ons assortiment zijn boilers van 10 liter tot 120 liter verkrijgbaar.

Om te kijken welke boiler er nodig is hangt dit af van de onderstaande factoren

 • Welke douchekop
 • Samenstelling van het gezin, aantal personen
 • Inkomende temperatuur
 • Hoe lang wordt er gedoucht
 • Wanneer doucht iedereen

Tegenwoordig zijn de boilers zuiniger en voorzien van allerlei intelligente functies zoals

 • Smartcontroller
 • Legionella functie
 • Anti vries
 • Droge weerstand
 • Magnesium Elektronische anode
 • 2 ketels
 • Instellen naar wattages 1000watt, 1500watt, 2000watt
 • Horizontaal en Verticale montage
 • Temperatuur regelaar

In ons assortiment dus de slimme en energiezuinige Aparaici SMART Eco boiler. Weinig onderhoud vanwege minder kalkvorming. En past ook in kleinere ruimtes.

Kortom…met een elektrische cv ketel en een elektrische boiler kan je simpelweg gasloos wonen. Je hebt geen warmtepomp nodig, deze is trouwens duur in aanschaf, maakt veel lawaai en neemt veel plaats in.

Wil jij nu ook simpel van het gas af?

Durf je na bovenstaand verhaal nu ook wel de beslissing te nemen om gasloos te gaan? Lees eens verder op onze website bij het blog of de veelgestelde vragen. Kijk ook bij de artikelen Elektrische CV ketel of Elektrische boiler.

gasloos-wonen-energiezuinig
eenvoudig van het gas af