Overtollig stroom oplossen met een anti salderings hotfill elektrische boiler

anti-salderings-boiler

Als u zonnepanelen op het dak heeft is de kans groot dat u regelmatig meer stroom genereert dan u zelf kunt verbruiken. Het zou dus handig en effici├źnt zijn deze stroom op te slaan voor later gebruik. Dit mede omdat het terugleveren bij de meeste energie leveranciers steeds minder interessant gaat worden.

Een slimme en eenvoudige manier is het plaatsen van een anti salderings boiler ook wel hotfill boiler genoemd.

Wat is een hotfill elektrische boiler ook wel anti salderings boiler?

Een anti salderingsboiler of hotfill boiler is een normale boiler die aangepast is voor gebruik in combinatie met zonnepanelen. De boiler heeft een verwarmingselement met een lager vermogen van 800watt. Vaak is het teveel opgewekte vermogen tussen de 700watt en 1000 Watt.

In het apparaat is een verwarmingselement van 800 Watt aanwezig. Met behulp van een tijdklok of slimme elektronica is het zo in te stellen, dat op het moment van teveel stroom opwekken de elektrische boiler automatisch aangaat. Hij verwarmt dan het water met de teveel opgewekte stroom.

Een goede elektrische boiler kan het water langdurig warm houden. Op deze manier is het mogelijk vaak nog de volgende dag gebruik te maken van het warme water.

En wat is dan Hotfill aansluiten ?

Niet het hele jaar door is de zon voldoende krachtig om het water op te warmen naar de 60 graden tot 65 graden die nodig is. Dan zou de boiler voor een bestaande cv ketel gemonteerd kunnen worden. Het in de boiler voorverwarmde water kan dan bijgewarmd worden door de gas of elektrische cv ketel naar de 65 graden.

De temperatuur is dan veilig tegen legionella en voldoende hoog voor een lekkere douchebeurt. Tevens hoeft de gas- of elektrische ketel meestal maar een klein beetje bij te warmen zodat er toch weer bespaart wordt. Bij Ecotopper is de boiler verkrijgbaar in 50 liter en 80 liter.

Interesse? Eenvoudig online te bestellen

Als u enthousiast bent na het bovenstaande verhaal. Lees dan verder bij het product via de link anti salderingsboiler.

Antisalderings-boiler
Anti salderings boiler