Geen roestige aansluitingen meer met een anti corrosie koppeling

Corrosie-op-aansluiting-boiler

Bij het aansluiten van een boiler wordt vaak koper en staal gebruikt. Bij het monteren van deze twee materialen moet u er bij stil staan dat er corrosie kan optreden. De zogenaamde galvanische corrosie oftewel roest. Omdat we beslist geen roest willen hebben is het belangrijk hier goed naar te kijken. Het voorkomen van roest voorkomt lekkages en verlengt de levensduur van uw elektrische boiler.

Hoe ontstaat de galvanische corrosie ?

Volgens Wikipedia is corrosie een natuurlijke chemische aantasting van materialen doordat de omgeving er op inwerkt. In het geval van de koppelingen bij de elektrische boiler is het een zogenaamde elektrochemische reactie. Het komt er in het kort op neer dat de verschillende materialen positieve en negatieve deeltjes bevatten die een chemisch proces op gang brengt wat de roest doet ontstaan.

Hoe is roest dan te voorkomen bij een elektrische boiler ?

De galvanische corrosie is heel eenvoudig te voorkomen. Standaard worden er bij bijna alle elektrische boilers in deze webshop een speciale kunststof koppeling meegeleverd. Deze voorkomt direct contact van het koper met het staal en voorkomt dus ook de corrosie.

Ook is de koppeling eenvoudig tussen de boiler en de aansluiting te monteren. Heel simpel maar doeltreffend.

Anti corrosie koppeling
Anti corrosie koppeling