Hoe je stroom bespaard met de ECOsaver pompschakelaar

pompschakelaar-ecosaver

In deze tijd is besparen een veel besproken onderwerp. Dagelijks zien wij dit terug op social media en ontvangen wij veel vragen hoe men kan besparen op producten. Wist je dat je met een ECOsaver ook flink kunt besparen? In veel huishoudens is er bij de CV ketel een pomp die 24 uur per dag pompt. Of is er nog een oudere pomp aanwezig. Dat vrees veel stroom en dat is zonde.

Waarom kan ik besparen met deze pompschakelaar ?

Aan de schakelaar zit een knop waar de temperatuur mee ingesteld kan worden. Bijvoorbeeld bij een elektrische cv ketel met een losse pomp. Belangrijk is dat deze niet te warm wordt. Anders zal de cv ketel uitgaan door de thermische zekering.

Dit is de reden dat je de schakelaar op een temperatuur zet van bijvoorbeeld 30 tot 35 graden. Zodra de elektrische cv ketel dan zal opwarmen, gaat de sensor die op de pompschakelaar zit de temperatuur meten. En de pomp wordt aangeschakeld.

Komt de temperatuur dan weer beneden de ingestelde waarde van 30 graden. Dan wordt de pomp automatisch uitgeschakeld.

Op de pompschakelaar is een draadje van ongeveer 3 meter lang met daar aan een sensor. Deze wordt met een clip om de buis van de cv ketel bevestigd. In dit geval dan over de buis zo dicht mogelijk bij de uitgang (warme kant) van de elektrische cv ketel. Tevens ideaal bij vloerverwarming en airco’s.

Extra beveiliging

In deze tijd heeft de nieuwe generatie pomp een hoog energielabel. Dit komt mede door de techniek waar gebruik wordt gemaakt van een magneet die een vliegwiel laat draaien. Op die manier wordt er minder stroom afgenomen. Maar het nadeel daarvan is dat de pomp kan gaan vastlopen als deze een tijdje niet gebruikt wordt. Er komt namelijk vuil in door magnetisme.

Een simpele oplossing is dan deze pompschakelaar. Hij laat elke 24 uur de pomp 1 minuut lopen. Vuil en andere troep loopt op deze manier door de pomp heen en voorkomt het vastlopen.

Waarom deze pompschakelaar ?

  • Voorkomt vastlopen van de circulatiepomp
  • Eenvoudig installeren
  • Ideaal voor cv ketel, elektrische cv ketel, airco en vloerverwarming
  • Ook handig in de zomer
  • Energiebesparend

Ik wil meer informatie hierover

Heel simpel te bestellen in onze webshop. Welke 24 / 7 geopend is om te bekijken en te bestellen via de link ECOsaver pompschakelaar.

ecosaver-pompschakelaar
Ecosaver pompschakelaar