All electric overstappen is eenvoudig en voordelig. Lees hieronder het stappenplan

all-electric-stappenplan

Overstappen op all electric is niet ingewikkeld en moeilijk. Elektrisch verwarmen en verduurzamen kan op een eenvoudige en voordelige manier. Op internet is een wirwar aan informatie te vinden. En door de bomen zie je het bos dan ook niet meer. We hebben hieronder een stappenplan beschreven wat voor jou heel handig zou kunnen uitpakken.

Wat is het het stappenplan naar elektrisch verwarmen?

Ten eerste…bereken eerst de ruimte die verwarmd moet worden. En via de kachel calculator is te berekenen hoeveel vermogen er nodig is voor jou ruimte.

Als de ruimte bijvoorbeeld 50m2 is, dan heb je aan 4kW voldoende. Er wel rekening mee houdend hoeveel stroom je nog moet overhouden voor gebruik van andere apparaten in huis.

Deze ketel kan je eenvoudig omwisselen met de huidige cv ketel zonder veel aanpassingen. En het huidige verwarmingssysteem hoeft niet vervangen te worden.

Maar let op…met de elektrische cv ketel heb je nog geen warm water voor de douche.

Volgende stap…warm water voor badkamer

Nu is er nog geen warm water in de keuken en in de douche. Met een elektrische boiler is dit op te lossen. In de keuken kan je bijvoorbeeld een aparte keukenboiler nemen. En voor de douche een grotere boiler.

Boilers zijn tegenwoordig zeer zuinig door de hoge isolatiewaarde en zijn compact. Het water blijft hierdoor langer warm. Ook is er een slimme ECO controller aanwezig. Deze is zelflerend, dus zet deze altijd aan om meer te besparen.

En welke boiler heb ik dan nodig? Dit is mede afhankelijk van een aantal factoren die ook met de calculator te berekenen zijn. uit hoeveel personen het gezin bestaat, hoe lang douchen, type douchekop, inkomende water temperatuur.

Wil je meer ruimte besparen in de badkamer? Kies dan voor een boiler die je horizontaal kunt monteren. Dan kan je hem boven een deur of hoog aan de muur monteren. Zo stoot je niet je hoofd en heb je toch lekker warm water. Met een Aparici Eficiente boiler die 32cm diep is, droge weerstand heeft en 2 magnesium elektronische anodes heb je een goede kwaliteit boiler.

Aparici-slider
Aparici boiler

Waarom boiler en een elektrische cv ketel kiezen?

Als je kijkt naar het totale kostenplaatje dan is dit voordeliger dan een warmtepomp. Dan ben je voor nu en de toekomst klaar en goed voorbereid. Het is een veilige oplossing en er is geen kans op giftige gassen. Bovendien passen deze apparaten makkelijk in de woning.

Uiteindelijk is de overstap naar all electric en gasvrij wonen best makkelijk. En hoeft beslist niet moeilijk te zijn.

Wat heb ik nodig om over te stappen naar All electric?

Om je woning te verwarmen de elektrische cv ketel. En voor warm water een boiler. 

Daarnaast kan je nog als extra een elektrische kachel of een infraroodpaneel aanschaffen als bijverwarming.

Belangrijk! Altijd het benodigd te verwarmen oppervlak te berekenen.

Waar kan ik meer informatie krijgen om gasvrij te wonen?

Via onze website is veel te vinden bij de veelgestelde vragen, blog en calculatoren. Natuurlijk is het mogelijk een mail te sturen via info@ecotopper.eu. Wij antwoorden altijd zo spoedig mogelijk.

gasloos-wonen-energiezuinig
All electric overstappen