PV boiler controller, verwarm water met teveel geproduceerde stroom zonnepanelen.

Zonne-energie-boiler-controller.jpg

Steeds vaker krijgen wij de vraag hoe teveel geproduceerde stroom gebruikt kan worden om water op te warmen. Het opwarmen van water in een boilervat is immers een hele slimme methode om energie op te slaan. Het water wordt verwarmd en kan later gebruikt worden om te douchen of de vaat te wassen. Als je de juiste boiler kiest met een goede isolatie kan het water tot wel 2 dagen warm blijven.

Nog beter zou zijn dat als je het water in de boiler opwarmt met zonnepanelen. En dan het liefst nog met het door je zonnepanelen teveel geproduceerde stroom. Dat is de stroom die je zelf niet gebruikt maar terug zou leveren aan het net. Hier krijg je vaak weinig voor terug en misschien in de toekomst helemaal niet meer.

PV boiler controller als oplossing voor maken gratis warm water

Een van de problemen is om te weten wanneer je nu teveel stroom opwekt. Dat is niet makkelijk te bepalen en kan per dag verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van het gebruik en de zonnekracht. De PV boiler controller van het merk DAT is een apparaat die de stroom kan meten en automatisch je boiler aanschakelt als er ¨teveel¨stroom is.

Wat is een PV boiler controller ?

DAT PV boiler controllers bestaan uit 3 onderdelen. De eerste is een sensor die men om de kabel kan klikken vlakbij de meter in uw woning. Deze meet of er wel of niet ¨teveel¨stroom wordt opgewekt. En geeft deze informatie door aan het tweede onderdeel de zender.

De zender doet exact wat de naam al zegt. Hij zend de door de sensor opgenomen informatie door aan het derde onderdeel de intelligente PV boiler controller. Deze bepaald wanneer de op het aangesloten elektrische boiler kan gaan verwarmen. Dit kan met maximaal 2 verschillende verwarmingselementen.

Je kan het beste een eenvoudige elektrische boiler nemen of misschien heeft u er al een. U maakt dus eigenlijk van een niet slimme boiler een SMART boiler of een PV boiler ook wel zonnestroomboiler genoemd.

Hoe sluit ik dit allemaal aan dan ?

De PV boiler controller is heel eenvoudig zelf aan te sluiten. De sensor om de kabel bij de meter en de elektrische boiler sluit u aan op de PV controller. U kunt als u al een analoge boiler heeft deze gewoon blijven gebruiken. En mocht de zonnestroom niet voldoende zijn dan kan de PV controller uw boilerwater altijd nog bijverwarmen met de stroom van het net.

En als u ook nog een combi cv ketel heeft kunt u besluiten de boiler voor de cv ketel aan te sluiten. Het water wordt dan voorverwarmd in de boiler en gaat daarna de cv ketel in die als het nodig is het water bij kan verwarmen mocht dat nodig zijn.

En waar kan ik dit kopen?

U koopt de PV boiler controller in onze webshop. Via de link PV boiler controller