Hoe werkt hotfill aansluiten met de elektrische cv ?

hotfill-oplossing-elektrisch-cv

Er wordt ons de laatste tijd vaak gevraagd of hotfill ook geschikt is in combinatie met de elektrische cv. Jazeker, de elektrische cv ketel is hier juist voor geschikt. Aansluiten op de huidige cv ketel en snel bijna gasvrij wonen. Ook in combinatie met de warmtepomp. Hieronder een uitleg van de werking.

Wat betekend hotfill aansluiten ?

Als je een elektrische CV ketel aansluit voor een gas cv ketel dan is dit hotfill. Het water wordt verwarmd door de elektrische CV ketel. Daarna gaat warm water de oude gas cv ketel in en deze hoeft het water niet nog een keer op te warmen. Hij meet de temperatuur aan de ingang en start niet op.

Hotfill aansluiten van een elektrische CV ketel
Elektrische CV ketel hotfill

Op deze manier verspil je geen gas om warm water voor vloerverwarming en radiatoren. Je hebt dan nog wel warm water voor de douche en keuken van de oudere gas CV ketel. Ook is de mogelijkheid nog een elektrische boiler voor het deel warm water te monteren. Dan ben je helemaal van gasloos, en kan je ook altijd nog terugvallen op de oude gas cv ketel mocht dat nodig zijn.

Hotfill combineren met de warmtepomp

Naast de combinatie met de oude gas cv is het ook te combineren met de warmtepomp. Als deze in de winter niet voldoende warmte geeft dan kan de elektrische cv bijspringen. Op deze manier wordt de elektrische cv gebruikt als bijverwarming.

Welke voordelen heeft hotfill ?

Het grootste voordeel is, voor weinig investering “bijna” gasvrij wonen. Aansluiten is vrij simpel en de aanschafkosten zijn vrij laag, als je het vergelijkt met de warmtepomp.

  • Eenvoudig aansluiten
  • Lage aanschafkosten
  • Compact apparaat
  • Niet veel ruimte nodig
  • Energiebesparend
  • Ook kleinere boiler is geschikt
  • Bijna of helemaal gasvrij
  • Combineren met warmtepomp en elektrische boiler
  • Ideale bijverwarming

Een elektrische cv ketel is al verkrijgbaar rond de €600 en een elektrische boiler voor nog geen €300.

En de aansluiting is vrij makkelijk want vaak zijn er geen aanpassingen nodig. Maar let wel op, want sommige oudere cv ketels zijn hier niet voor geschikt. En kunnen het ingaande warme water niet aan. Wij raden aan om altijd bij de leverancier te informeren of jou ketel wel geschikt is voor hotfill. Zo voorkom je teleurstellingen en schade.

Hotfill oplossingen bij Ecotopper.nl

Overweeg je dus om hotfill te gaan gebruiken kijk dan eens rond op deze website. Veel informatie is te vinden bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op via mail.