Elektrische cv ketel 3kW voor een ruimte tot 35m2

elektirsche-cv-ketel-3kw

Onze elektrische cv ketel van 3kW is ideaal om ruimtes te verwarmen tot 35m2. Denk bijvoorbeeld aan vakantiehuizen, tijdelijke woningen, werkruimtes, tuinhuis, appartementen. Het is natuurlijk wel afhankelijk of de ruimte een goede isolatie heeft. Het eenvoudige is dat deze ketel alleen nog maar aangesloten wordt op het water en elektriciteit.

Verschillende warmtebronnen zijn mogelijk, denk aan vloerverwarming of als bijverwarming. Maar ook in combinatie met de warmtepomp, zonnepanelen, cv houtkachel of hotfill met de oude gas cv.

Het vermogen van de ketel van 3kW is ruim voldoende om een ruimte tot 35m2 te voorzien van verwarming. Afhankelijk van de mate van isolatie en ventilatie van deze ruimte. Het is wel van essentieel belang om het juiste vermogen te kiezen, door het te verwarmen oppervlak goed te berekenen.

Aanvulling op andere systemen

De DAT elektrische cv-ketel is als aanvulling op bestaande systemen uitstekend toepasbaar en geeft geen conflict met deze bestaande systemen. De toepassing van onze elektrische cv-ketel is dan in de meeste gevallen eenvoudiger te installeren. En daarnaast goedkoper en gebruiksvriendelijker dan het uitbreiden van het huidige systeem.

Combineer de elektrische cv ketel met de warmtepomp

Een elektrische cv-ketel in combinatie met de warmtepomp is een innovatieve oplossing voor warm water en verwarming. Op deze manier is het effici├źnt combineren met besparen van energie.

De warmtepomp gebruikt de omgevingsenergie om de verwarming te versterken, waardoor minder elektriciteit nodig is om de ruimte op temperatuur te houden. Energierekeningen zijn hierdoor lager.

Waarom je dan deze twee apparaten combineert? Als de warmtepomp niet voldoende verwarmt in de winter dan kan de elektrische cv bijspringen.

Wat zijn de pluspunten van de 3kW elektrische cv ketel?

 • compact
 • geluidsstil
 • eenvoudig te monteren
 • lage aanschaf
 • laag in onderhoud
 • eenvoudig van het gas af
 • combineren met cv houtkachel, zonnepanelen, vloerverwarming
 • radiatoren en verwarmingssysteem kan blijven behouden
 • techniek is eenvoudig

Heb jij een oppervlak van maximaal 35m2 die je wilt verwarmen, dit kan dus eenvoudig gerealiseerd worden met de 3kW elektrische cv. Zonder verbouwingen.

Heb ik ook een boiler nodig om te kunnen douchen?

Naast de elektrische cv is er ook een boiler nodig voor warm water in de keuken en in de douche. Mocht je klein wonen of het is voor een andere kleine ruimte. Zoals bijvoorbeeld een tiny woning of een tuinhuis. Dan kan je kiezen voor een boiler die zowel horizontaal als verticaal gemonteerd kan worden. Zodat de boiler niet in de weg hangt.

Welke boiler je zou kunnen kiezen

 • Wesen Eco Flat, voorzien van 2 tanks instelbaar naar 800watt en 1200watt, smart controller, label B. diepte van 25cm
 • Aparici Eficiente plus, voorzien van dubbele tank instelbaar naar 1200 en 2000watt, smart controller, label b, diepte 32cm (80 liter), droge weerstand, minder kalk

Verder hangt het type boiler af van hoeveel mensen er douchen, welke douchekop je hebt en de tijdsduur dat je doucht.

Eenvoudig van het gas af

Je kunt dus eenvoudig gasloos wonen door middel van een elektrische cv ketel en een elektrische boiler. Simpeler kan bijna niet. Omdat beide apparaten vrij compact zijn bespaar je een hoop ruimte en ben je klaar voor de toekomst. Een lekkere warme ruimte en ook nog eens warm water. Hoe makkelijk kan het zijn zonder tussenkomst van de gas leverancier.