Welke elektrische cv ketel aanschaffen bij oppervlak tot 110m2

9kw-elektrisch-cv-ketel

Het elektrisch verwarmen van een ruimte tot 110m2 is te realiseren met de elektrische cv ketel 9kW. Indien je wilt overstappen en gasloos wilt gaan wonen dan biedt deze elektrische cv een uitkomst.

Denk bijvoorbeeld aan ruimtes in de vakantiewoning, een bestaand woonhuis of bedrijfspand. Indien radiatoren en de oude gas cv al aanwezig zijn dan kan de oude gas cv verwijderd worden en de elektrisch cv in de meeste gevallen worden gemonteerd. Uiteraard kunnen de radiatoren blijven bestaan.

Veilige leefomgeving

Het voordeel is dat er weinig onderhoud is en dat je een veilige leefomgeving hebt doordat er geen rookgassen vrij komen. Door de eenvoudige uitvoering, omdat er maar een paar knoppen op zitten, en het compacte apparaat hangt deze niet in de weg.

Voor de overstap op de 9kW elektrische cv is het wel belangrijk om het te verwarmen oppervlak goed te berekenen. Bovendien is er krachtstroom nodig. Dus informeer of er krachtstroom aanwezig is in de ruimte.

Ook is het belangrijk om het te verwarmen oppervlak goed te berekenen is dat je de juiste capaciteit cv ketel aanschaft. Anders is er misschien over- of ondercapaciteit. En dat zou heel erg jammer zijn.

Verder is de elektrische cv ketel vrij eenvoudig en is voordelig in aanschaf. We zetten nog even een paar positieve kenmerken op een rij

  • Een op een over te zetten
  • Radiatoren blijven bestaan
  • Geen rookgasafvoer nodig
  • COP1
  • Ideaal als bijverwarming
  • Voordelig in aanschaf en weinig onderhoud
  • Combineren met zonnepanelen, vloerverwarming, hotfill, cv houtkachel met spiraal
  • Ook te combineren met de warmtepomp
  • Voor ruimtes tot 110m2
  • Ruimtebesparend door het compacte model

Omdat er geen rookgasafvoer op zit en er geen gassen vrijkomen is het een milieuvriendelijk apparaat. Zodoende dat dit bijdraagt aan een beter milieu. Een veilige en betrouwbare leefomgeving is er met elektrisch verwarmen.

Wat verder een groot voordeel te noemen is, is dat het een stil apparaat is. Je hoort geen brommen, tikken en andere geluiden. Bovendien hoeft de elektrische cv ketel niet op een bepaalde plek te hangen, deze kan vrijwel in elke ruimte worden gemonteerd. En door het compacte model valt hij ook niet op en is ruimtebesparend.

Als bijverwarming naast de warmtepomp

Ook is de elektrische cv te combineren naast de warmtepomp als bijverwarming. Mocht de warmtepomp niet genoeg warmte afgeven in de winter dan kan de elektrische cv ketel bijspringen.

Overstappen op de elektrische cv

Als je vandaag nog overstapt dan kan je morgen verwarmen. Is het oppervlak maximaal 110m2, is er krachtstroom (3x16A) en de ruimte voldoende geïsoleerd. Bestel bij Ecotopper.nl online en binnen 2 werkdagen bij jou thuis.