Is de elektrische cv ketel een veilig apparaat?

elektrische-cv-ketel

Ben je bezig om je woning gasloos te maken kijk dan eens naar de elektrische cv ketel. Dit apparaat is voor veel doeleinden geschikt en te combineren met andere apparaten. Ook geschikt voor vloerverwarming of als hotfill te gebruiken. Hieronder kom je te weten hoe je veilig van het gas afkunt met elektrisch verwarmen.

Met de vraag of de elektrische cv ketel veilig is? Ja, dat kunnen we wel stellen.

Waarom is de elektrische cv ketel veilig?

Bij de traditionele gas cv moet een rookgasafvoer naar buiten toe anders is er kans op giftige gassen. Je wil geen koolmonoxide vergiftiging oplopen. En de gas cv dient altijd onderhouden te worden.

Met de installatie van de elektrische cv ketel is dit niet het geval. Want er is geen rookgasafvoer aanwezig. Er hoeft niets verbouwd te worden en dus is er een veilige omgeving te realiseren.

Een schone lucht en veilig

Er zijn dus geen verbrandingen. Hiermee ook geen kans op koolmonoxide vergiftiging. Er is dus een schone leefomgeving wat heel belangrijk is. Ook een veilig systeem omdat de ketel van DAT voorzien is met allerlei beveiligingsfuncties.

Als de elektrische cv ketel op de juiste manier geïnstalleerd is en op de juiste manier gebruikt wordt, dan is het een uiterst veilig apparaat. Laat wel installeren door een deskundig persoon.

Installeren is goedkoper

Wil je een elektrische cv ketel (laten) installeren? Dan zal dit goedkoper zijn dan een gas cv. Daarnaast is er ook minder onderhoud nodig, dus ook minder onderhoudskosten. Ook is de aanschaf een stuk lager en je bent voordeliger uit.

En waar kan ik de elektrische cv ketel dan mee combineren?

Het mooie van de DAT elektrische cv ketel is dat je deze kunt combineren met andere apparaten. En als er zonnepanelen op het dak liggen dan is het helemaal ideaal.

  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp
  • Vloerverwarming
  • Cv houtkachel of boiler met spiraal
  • Doorstromer
  • Hotfill met de oude gas cv

Wil je; een betrouwbare oplossing, compact apparaat, een schone lucht en geen kans op vergiftigingen, lage aanschaf en lage onderhoudskosten, combineren met je zonnepanelen of hotfill met de oude gas cv?

Dan kies je simpelweg voor de elektrische cv ketel DAT. Verkrijgbaar in de vermogens 3kW, 4,5kW, 6kW, 9kW, 12kW en 15kW. Bereken altijd goed het te verwarmen oppervlak om teleurstellingen te voorkomen.

Ik wil meer weten over de elektrische cv ketel, DAT

Lees ons stappenplan aanschaf elektrische cv ketel door om meer te weten te komen. Op deze manier wordt verduurzamen eenvoudiger.