Hoe je werkruimte elektrisch verwarmen met de elektrische cv ketel?

elektrische-cv-ketel-dat

Als je een bedrijf aan huis hebt met een werkplek achter het huis in een bijgebouw of omgebouwde schuur dan wil je dit natuurlijk ook verwarmen. Maar op welke manier zou dit het beste kunnen? Denk eens aan elektrisch verwarmen met de elektrische cv ketel. Helemaal handig als er al leidingen liggen.

Eenvoudig de werkruimte realiseren met de elektrische cv ketel. Deze ketel kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming. Mocht je overwegen om in de werkruimte vloerverwarming te leggen dan kan de elektrische cv combineren met het radiatoren systeem.

Hangt de elektrische cv ketel niet in de weg?

Nee, want het is een compact apparaat en kan eigenlijk overal wel gemonteerd worden. Er hoeft geen rookgasafvoer naar buiten toe. Op deze manier is er een veilige leefomgeving te realiseren.

Aansluiten op het verwarmingssysteem en verwarmen maar.

Maar welke capaciteit elektrische cv ketel heb ik dan nodig?

Capaciteit gaat naar het te verwarmen oppervlak. Eerst moet je weten welk oppervlak er verwarmt moet worden. Reken dat goed uit om over of onder capaciteit te voorkomen. Een 4,5kW ketel is voor maximaal 50m2. Misschien is dat wel genoeg voor het bijgebouw of de thuis werkplek.

Zorg ervoor dat er voldoende stroom over is voor de computer, tv of game computer.

Met 9kW is een oppervlak te verwarmen tot 110m2 / 220m3. Bereken altijd het juiste te verwarmen oppervlak om een te lage capaciteit te voorkomen.

Voordelen elektrische cv op een rij

  • compact
  • laag in aanschaf
  • weinig onderhoud
  • geluidloos
  • combineren met vloerverwarming, warmtepomp, hout cv ketel met spiraal, zonnepanelen
  • combineren met de gas cv, hotfill
  • ideaal als bijverwarming
  • weinig knoppen, dus weinig dat kapot kan gaan

Is er ook warm water nodig in de ruimte?

Als je de garage hebt omgebouwd tot werk locatie en je wilt ook warm water gebruiken. Dan is er nog wel een aparte elektrische boiler nodig. Misschien is er genoeg aan een 30 liter. Ook voor de boiler geldt dat dit berekend moet worden welke inhoud er nodig is.

In ieder geval zijn er zeer zuinige boilers zoals Wesen of Aparici vanaf energielabel A verkrijgbaar.

Ja, ik wil mijn bijgebouw elektrische verwarmen

Wil je na het lezen van bovenstaande informatie meer weten over elektrisch verwarmen? Kijk dan eens bij het product voor meer informatie en de prijzen via de link Elektrische cv ketel.