Wat is een goede plek voor de elektrische boiler in de woning?

elektrische-boiler-plek-in-huis

Wat een goede plek is voor de elektrische boiler in de woning? Ons advies is op de plek waar waterafvoer en een stopcontact is. De reden is om de afstand zo klein mogelijk te maken tussen het warme water. Ook om geen energie te verliezen, want…hoe verder de afstand hoe langer het warme water onderweg is.

Eerst zal het water door de koude leidingen stromen en daarom plaats je de boiler zo dicht mogelijk waar je warm water nodig hebt.

Een energiezuinige en goede plek voor monteren van de Elektrische boiler is zo dicht mogelijk bij een warm water punt

Elektrische boiler in je woning

In vroegere tijden werd een boiler in de keuken opgehangen en veel gebruikt omdat daar geen warm water aanwezig was. En tegenwoordig kan de boiler op veel plekken in de woning hangen. Een centraal punt is hierbij handig.

Als er een waterafvoer en een stopcontact aanwezig is, dan is dit de ideale situatie.

Een boiler is vrijwel op veel plekken te monteren

  • overloop
  • op zolder
  • in de badkamer
  • washok
  • in de vakantiewoning
  • op de boot, tinywoning

Is de Elektrische boiler veilig?

Jazeker is de elektrische boiler veilig. Als de boiler op de juiste manier wordt geinstalleerd dan is hij veilig.

Er komt geen koolmonoxide vrij. Er is dus een veilige en schone leefomgeving. Uw monteur of uzelf dient wel de meegeleverde inlaatcombinatie de monteren van 6bar of 8bar. Ook wel overdrukventiel genoemd. Deze zorgt ervoor dat de waterdruk in het leidingnetwerk op alle etages en kranen voldoende water geeft.

Is het mogelijk om de boiler uit het zicht te monteren?

Wij vinden dit eigenlijk niet nodig want er zijn zulke mooie modellen verkrijgbaar. Deze zien er goed uit en zijn ook nog plat. Verder kunnen ze horizontaal en verticaal gemonteerd worden.

Dus je kunt ruimte besparen en energie besparen. En platte boilers die ogen ook nog eens mooi.

Monteer de elektrische boiler boven een kast of deur, en je stoot je hoofd niet. Op deze manier is er nog ruimte voor een kast. En in de keuken kan je uiteraard ook mooie flat boilers monteren.

Bij ons is verkrijgbaar de Aparici Eco Smart. Zowel in een vierkant als rond model, met SMART controller is deze zeer zuinig in gebruik.. Ook instelbaar naar een lager vermogen 750watt, 1000watt en 1500 watt.

Al met al weet je nu waar je de elektrische boiler op kunt hangen in de woning.

Meer weten? Klik op de link voor meer informatie, prijzen en bestellen Aparici Smart Elektrische boiler.