Vuillafscheider, heb ik deze nodig bij de elektrische cv ketel?

elektrische-cv-ketel

Een vuilafscheider zorgt ervoor dat apparatuur langer mee gaat doordat deze vuil en andere troep tegenhoudt. Omdat het wordt gefilterdBij de aanschaf van een elektrisch cv is het belangrijk om deze mee te bestellen. Jij wil toch ook dat apparatuur langer en efficiënter werkt? Hieronder een uitleg hoe het werkt.

Heb ik altijd een vuilafscheider nodig bij de elektrische cv ketel?

Dat is wel verstandig voor de langere werking van de elektrische cv. Hierdoor wordt vuil gescheiden.

Wat is een vuilafscheider?

CV ketels hebben een pomp met een ingebouwde magneet die vuil aantrekt. Op deze manier stapelt vuil zch op en kunnen er diverse problemen ontstaan.

Omdat er tegenwoordig cv ketels op de markt zijn met label A pomp zijn ze energiezuiniger geworden.

Een vuilafscheider doet, het afscheiden van stof en vuil. Door het filteren gaat de elektrische cv langer mee en is daarom ook energiebesparend te noemen.

Wat zijn de voordelen van een vuilafscheider?

We hadden het al eerder benoemd, het zorgt voor een langere levensduur. En het apparaat functioneert beter. Het is een eenmalige investering die je ruim terugverdiend.

Andere voordelen

  1. Bescherming van het milieu: Verwijdert onzuiverheden afvalstoffen en onzuiverheden uit water.
  2. Schoner water: Zorgt ervoor dat water schoon is en geschikt is voor afvoer of hergebruik. Dus minder risico op gezondheidsproblemen door verontreinigd water.
  3. Efficiënt: Verbetert de efficiëntie van bepaalde apparaten zoals boilers, elektrische cv, door verontreiniging te verwijderen en te voorkomen.
  4. Naleving van wet- en regelgeving: In sommige regio’s is het verplicht om een vuilafscheider aan te schaffen om te voldoen aan wet- en regelgeving wat betreft vervuiling en waterbehandeling.

En als ik dan geen vuilafscheider plaats?

Indien je geen vuilafscheider monteerd datn zou je wel eens last kunnen krijgen van geluiden. Denk aan tikken, brommen, suizen en lucht in de leidingen.

Ook zal dit zorgen voor lager rendement. Het gevolg daarvan is dan weer hogere energielasten. Voorkom problemen en zorg goed voor je apparatuur.

Plaats altijd een vuilafscheider voor een langere levensduur bij de aanschaf van een elektrische cv.