Zonder gas wonen, op deze manier te realiseren

elektrische-cv-ketel-dat

Wonen zonder gas klinkt fenomenaal. Maar hoe werkt dat dan en welke apparaten zijn daarbij nodig om niet meer afhankelijk te zijn van het gas. Hiermee wordt flink bespaard, is energiezuiniger, duurzamer en slim.Hieronder een opsomming wat de mogelijkheden zijn voor een gasvrij leven.

Geen aardgas, maar wat dan wel?

Duurzame energie is het alternatief voor aardgas. Dit kunnen zonnepanelen, windparken en geothermie zijn.

Teveel windenergie kan omgezet worden naar groen gas. Snoeihout kan worden gebruikt als bio brandstof. En uit rioolslib, mest kan biogas mee worden geproduceerd. Dit zijn enkele alternatieven voor duurzame energie.

Wees niet bang, het is nog lang niet zo ver. Maar denk alvast na over het verduurzamen van je woning. Je kunt nu al klimaatvriendelijker worden met de overstap naar een gasvrije woning.

Dit kan met een elektrische cv ketel. Zorg er wel voor de de woning voorzien is van een goede isolatie. Daarnaast is de elektrische cv een ideale bijverwarming of te gebruiken als tijdelijke oplossing.

Is elektrisch verwarmen duurzaam?

In veel landen is elektrisch verwarmen niet nieuw, dat doet men al jarenlang. In het buitenland en de Oostblok landen zijn veel elektrische cv ketels en doorstromers te vinden.

Gemiddeld gebruikt een huishouden ongeveer 10.500kWh aan gas per jaar. Als gas wordt vervangen door stroom dan zal dat tot een grote vraag leiden naar elektriciteit. Als we gas simpelweg gaan vervangen door stroom, leidt dat tot een enorme vraag naar elektriciteit. Maar daar kan Nederland geen windmolens genoeg voor bouwen en moeten we zorgen dat de woning met minder stroom en dus efficiënter gaan verwarmen.

Hoe je woning verwarmen zonder gas?

In plaats van de traditionele hr-ketel op aardgas zijn er daarnaast verschillende opties, duurzamer en efficiënter :

Stap over op elektrisch verwarmen

Denk niet langer na om over te stappen op elektrische verwarmen. Er zijn niet veel apparaten nodig. Met een elektrische cv ketel en elektrische boiler ben je er eigenlijk al. Dit zijn compacte apparaten die vrijwel in elk huishouden passen. Een voordelige aanschaf.