Elektrische boiler op bestaande groep

Een elektrische boiler tot 150 liter is uitgevoerd met een schuko stekker. Een standaard Nederland/Belgische stekker met randaarde. Ze kunnen op een bestaande groep aangesloten worden In Nederland is een elektra groep afgezekerd met 16Ampere = 3600Watt De meeste boilers zijn uitgevoerd met een verwarmingselement van; 1500Watt tot 2000Watt = 6.5 tot 8.7 Ampère.

Inlaatcombinatie

De meegeleverde inlaatcombinatie bij de boiler dient altijd gemonteerd te worden. Er mag geen andere gemonteerd worden. De boiler wordt dan gemanipuleerd en de garantie vervalt hierbij. De maximale water werkdruk van de inlaatcombinatie is 6 bar. De waterdruk in uw leidingnetwerk zorgt ervoor dat er op alle kranen op alle etages voldoende water beschikbaar is. Het waterleidingbedrijf […]

Wat is het verbruik van een Elektrische boiler?

Het energie verbruik van een elektrische boiler is sterk afhankelijk van diverse factoren. Op de website van de overheid staat vermeld dat een elektrische boiler gemiddeld €200 tot €600 euro per jaar aan stroom verbruikt. Het verschil is sterk afhankelijk van: Aantal liters water in de boiler. Gebruikt u een eco douchekop of een stortdouche ? Hoe […]

Wat is een anode?

De (magnesium) anode heet ook wel elektrische anode. Dit is de oplossing tegen spanningscorossie binnen de boiler. Deze anode zorgt voor een lange levensduur van de emaille binnenlaag. De magnesium anode offert zichzelf op. Normaal gesproken moet je bij een boiler elke 2 jaar de anode vervangen.

Welke boiler heb ik nodig om te douchen?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren Type douchekop Ingestelde temperatuur Aantal personen in huishouden Tijdsduur douchen Temperatuur inkomend water Met de calculator op onze website is dit uit te rekenen. Deze gaat uit van een watertemperatuur in de boiler rond de 65 graden.